Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Olejek eteryczny z paczuli Mohani

Olejek eteryczny z paczuli Mohani

Rozmiar
Cena katalogowa56,90 zł
18,90 zł
/ szt. brutto
Cena jednostkowa1 890,00 zł / l
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot

Olejek eteryczny z paczuli Mohani

  • Drogocenny olejek o niezwykle trwałym, drzewno-orientalnym zapachu.
  • Cenny dodatek w pielęgnacji cery atopowej, trądzikowej lub dojrzałej.
  • Działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku i egzemy.

Olejek eteryczny z paczuli na stany zapalne i egzemę

Pochodzący z tropikalnej Indonezji, olejek eteryczny z paczuli zachwyca nie tylko swym oryginalnym, drzewnym aromatem, ale także bogatymi właściwościami pielęgnacyjnymi. Stosowany jako dodatek do kosmetyków, zmniejsza stany zapalne, łagodzi infekcje grzybicze, objawy trądziku i egzemy. Szczególnie sprawdzi się w pielęgnacji cery atopowej, trądzikowej i dojrzałej. Wspomaga gojenie się blizn i łagodzi zaczerwienienia skóry. Wspiera także wzrost i odbudowę nowych komórek skóry, przyspieszając jej regenerację i przywracając jej jędrność. Stosowany jako dodatek do kosmetyków do włosów, olejek łagodzi podrażnienia skóry głowy i objawy łupieżu.

Olejek eteryczny z paczuli jest także doskonałym dodatkiem do balsamów i maseł do ciała. Nadaje im nie tylko piękny zapach, lecz także pomaga pozbyć się cellulitu, leczyć drobne rany, otarcia i oparzenia.

Jak pachnie olejek eteryczny z paczuli?

Czy wiesz, że olejek eteryczny paczuli jest używany do tworzenia najsłynniejszych perfum? Ten trwały, zmysłowy zapach zachwyca swym drzewno-korzennym aromatem i przywodzi na myśl ciepłe, orientalne klimaty. Zapach paczuli działa pobudzająco i uznawany jest za naturalny afrodyzjak. W przeciwieństwie do wielu innych olejków eterycznych, zapobiega zasypianiu. Skutecznie odstrasza owady i mole – możesz wykorzystać olejek do perfumowania tkanin w szafach i szufladach albo dodać do kominka zapachowego, gdy spędzasz czas na balkonie lub w ogrodzie.

  • Olejek eteryczny z bergamotki – otrzymasz egzotyczny, drzewny zapach z ziołową nutą.
  • Olejek eteryczny z geranium – otrzymasz piżmowy, egzotyczno-kwiatowy zapach.
  • Olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy – otrzymasz słodki, cytrusowo-egzotyczny zapach z drzewnym aromatem.

Jak powstają olejki eteryczne Mohani?

Olejek eteryczny z paczuli powstaje z rosnącej w tropikalnej Indonezji rośliny pogostemon cablin, popularnie zwanej paczulą. Aromatyczny olejek jest pozyskiwany z liści paczuli metodą destylacji. Dlaczego warto wybierać olejki eteryczne? Do ich produkcji używa się najlepszych składników. Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych. Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

Jak stosować olejek eteryczny z paczuli?

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów– kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.

Olejek eteryczny z paczuli – zasady bezpieczeństwa

Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę, jedynie punktowo na wykwity skórne.

Pojemność: 10ml.

Kraj pochodzenia: Indonezja.

Skład/INCI: Pogostemon Cablin Oil.

Marka
Symbol
MOH-132
Kod producenta
5902802721174
Pojemność
10ml
10
Producent
Mohani
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel