Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Olej z pestek truskawek Mohani 50 ml

Olej z pestek truskawek Mohani 50 ml

Rozmiar
Cena katalogowa39,00 zł
35,10 zł
/ szt. brutto
Cena jednostkowa702,00 zł / l
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot

Lekki olej z pestek truskawek polecany jest dla wszystkich typów skóry. Szczególnie dobrze sprawdzi się przy cerze przetłuszczającej ze względu na właściwości antybakteryjne i delikatnie ściągające pory. Olej normalizuje produkcję sebum, przyspiesza gojenie wyprysków i wspiera oczyszczanie skóry.


Charakterystyczny skład oleju obfitujący w odżywcze kwasy tłuszczowe (w tym cenny kwas elagowy), witaminy oraz polifenole sprawia, że jest to olej idealny do pielęgnacji przeciwstarzeniowej. Poprawia kondycję skóry dojrzałej zwiększając jej elastyczność i redukując przebarwienia. Zapobiega negatywnym skutkom tzw. stresu oksydacyjnego, powstałego m.in. w wyniku ekspozycji słonecznej, spożywania alkoholu czy palenia papierosów. Olej z pestek truskawek zmiękcza, nawilża i odżywia cerę, nadaje jej zdrowy wygląd i zmniejsza ryzyko powstawania zmarszczek. Działa uspokajająco i wygładzająco na delikatna cerę wrażliwą na czynniki zewnętrzne.

 

Olej wspiera skórę suchą także w długiej perspektywie. Systematyczne stosowanie oleju odbudowuje naturalną barierę ochronną skóry i nie dopuszcza do utraty nawilżenia. Mechanizmy ochronne skóry są stymulowane do skuteczniejszej pracy, dzięki czemu stan skóry poprawia się trwale i realnie, a nie tylko bezpośrednio po aplikacji oleju.


Dla jakiej skóry rekomendowany jest olej z pestek truskawek?

  • przetłuszczającej się i trądzikowej
  • odwodnionej, zwiotczałej
  • podrażnionej, wrażliwej
  • dojrzała i z pierwszymi oznakami starzenia

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę
Objętość netto: 50 ml

SPOSÓB UŻYCIA:

Olej może być stosowany bez rozcieńczenia lub w połączeniu z olejem bazowym / kwasem hialuronowym bezpośrednio przed aplikacją. Wmasować w czystą skórę, delikatnie wklepać opuszkami palców. Użyty na włosy wymaga zmycia szamponem.

INGREDIENTS:

Fragaria Ananassa Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z pestek truskawek, nierafinowany).

Olej całkowicie naturalny, nierafinowany. Tłoczony na zimno. Bez sztucznych dodatków. Tylko do użytku zewnętrznego. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu – po otwarciu najlepiej w lodówce.

Marka
Symbol
MOH-032
Kod producenta
5902802720726
Typ skóry, problematyka
skóra / cera tłusta
skóra / cera problematyczna
trądzik
Objętość
50ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Olej rafinowany czy nierafinowany – który wybrać?
Podczas przeglądania oferty olejków roślinnych może zakręcić się w głowie – naturalne, organiczne, rafinowane, nierafinowane, kosmetyczne, spożywcze… Podstawową różnicą, która ma faktyczny wpływ na cechy olejku, będzie metoda, jaką został pozyskany. Dzielimy oleje na nierafinowane i rafinowane. Czym się różnią i który warto wybrać podczas zakupów?
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel