Olej sacha inchi – skarb Inków

Powiązane

Produkty

Olej sacha inchi BIO 30 ml
cena: 34,00 zł
cena w : 30,60 zł
Minimalna cena możliwa do uzyskania
w programie rabatowym I love Helfy.
Dowiedz się więcej o programie >>
dostępność:
full
Olej sacha inchi – skarb Inków
Od niedawna w trendach kosmetycznych popularność zyskuje olej sacha inchi, pozyskiwany z rośliny Plukenetia Volubilis. Sacha inchi to skarb Inków, olej o znakomitych właściwościach i unikatowym składzie. Twoja skóra go pokocha!


Roślina Plukenetia Volubilis pochodzi z tropikalnych rejonów Ameryki Południowej (Peru, Ekwador, Wenezuela, Boliwia, Kolumbia, północno-zachodnia Brazylia). Była uprawiana od stuleci przez rdzennych mieszkańców terenów dzisiejszego Peru, jeszcze w erze poprzedzającej panowanie Inków. Sacha inchi wydaje owoce o gwiaździstym kształcie, z których pozyskuje się olej o aksamitnej, jedwabistej konsystencji oraz orzechowej nucie.


Olej perfekcyjny

To, co niezwykłe w oleju sacha inchi to fakt, że składa się niemal w całości z nienasyconych kwasów tłuszczowych – ok 50% to cenne kwasy omega-3, a 35-40% stanowią kwasy omega-6. Olej sacha inchi zachowuje tzw. złotą proporcję. Chodzi o relację kwasów omega-3 do omega-6, która powinna wynosić przynajmniej 1:1. Złota proporcja, czyli przewaga kwasów omega-3, jest bardzo istotna dla utrzymania równowagi i zdrowia całego organizmu.  Olej sacha inchi jest też bogaty w tokoferole (wit. E), które wymiatają wolne rodniki i chronią przed degeneracją komórek.


Piękna skóra, lśniące włosy

Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w sacha inchi sprawiają, że olej ten działa zbawiennie na urodę. Efekty jego stosowania na skórę i włosy są zauważalne bardzo szybko i sprawiają, że olej natychmiast ląduje w gronie pielęgnacyjnych ulubieńców.


Skóra odzyskuje elastyczność, jędrność i gładkość. Olej znakomicie poprawia jej sprężystość nadając jej młodszy, bardziej atrakcyjny wygląd. Stymuluje produkcję kolagenu i spłyca zmarszczki. Przebarwienia stają się mniej widoczne, a skóra odzyskuje jednolitą strukturę i koloryt. Szczególnie polecane jest stosowanie oleju sacha inchi na okolice oczu. Odżywiona, elastyczna skóra jest bardziej odporna na szkodliwe czynniki, zmęczenie, czy przesuszenie.


Włosy pielęgnowane z dodatkiem oleju sacha inchi nabierają intensywnego blasku. Olej korzystnie wpływa na skórę włosy i cebulki, redukując wypadanie i poprawiając stan skalpu. Dobrze sprawdza się także do wzmacniania paznokci i odżywienia skórek – dłonie stają się piękniejsze z dnia na dzień.


Olej ten przez wieki stał się wysoko cenionym surowcem, a stosowany był przede wszystkim wewnętrznie ze względu na wysokie walory odżywcze. Najcenniejsze działanie posiada olej pozyskiwany naturalnie, mechanicznie, bez obróbki chemicznej ani termicznej. Wówczas zachowuje on wszystkie wartości i daje najlepsze działanie.

Twoje rabaty
Logo programu

Jesteś miłośnikiem zakupów z rabatem?

Dołącz do klubu rabatowego “I love Helfy”!

Rób zakupy, dziel się opiniami,
udzielaj się na forum
i zyskuj zniżki

Jeśli masz konto na Helfy.pl, Twój program rabatowy już działa!

Dowiedz się więcej lub już teraz Załóż konto

Społeczność Helfy

Społeczność Helfy

Blog Helfy.pl Twitter Helfy.pl Pinterest Helfy.pl Instagram Helfy.pl