Kategorie
Podobne produkty
Olej ze Słodkich Migdałów
Parametry
| wielkość: | 250ml |
Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze słodkich migdałów to jeden z najważniejszych olejów w świecie natury! Olej migdałowy należy do najstarszych i najlepszych olejów kosmetycznych. Tłoczy się go ze słodkich migdałów - czyli nasion migdałowca - Amygdalus communis (Rosaceae). Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania i wygładzania skóry. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się. Neutralny, nie powoduje alergii. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Bogaty w witaminy i fitosterole.
Znakomity do masażu, pielęgnacji skóry. Polecany dla niemowląt i kobiet w ciąży.
SKŁAD:
nierafinowany olej ze słodkich migdałów
Autor: lusi


